سعیده آل ابراهیم | شهرآرانیوز، این جملات را رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره پروژهای میگوید که نخستین بار فروردین سال۱۳۹۵ در مراسمی ویدئوکنفرانسی با حضور رئیس جمهور سابق کشورمان به زمین خورد و قرار بود یک ماه پس از آن عملیات اجرایی پروژه آغاز شود و ظرف چهار سال بیمارستانی در شهرک شهیدرجایی با اعتبار ۲۷۰ میلیاردتومانی و ۴۸ هزار مترمربع زیربنا ساخته شود و در اختیار بیماران در حاشیه شهر قرار بگیرد، اما به علت نبود بودجه به نتیجهای نرسید.
کش وقوسهای این پروژه در این سالها بارها سوژه رسانهها شد، تا جایی که سرانجام یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی، در روزهای پایانی آبان پارسال، دستور آغاز عملیات اجرایی این پروژه را داد و به عبارتی کلنگ ساخت این بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی بار دیگر بر زمین خورد. حالا قرار است این بیمارستان با اعتبار ۱۲۰۰ میلیاردتومانی که از محل منابع ملی برای آن در نظر گرفته شده است، ظرف مدت چهار سال در زمین پنج هکتاری اهدایی آستان قدس رضوی با زیربنای ۶۰هزار مترمربع در یک منطقه کم برخوردار و پرجمعیت شرق مشهد ساخته شود و به بهره برداری برسد.
با این حال، با گذشت بیش از ۱۰ ماه از آغاز عملیات اجرایی آن، همچنان پروژه در مرحله فونداسیون قرار دارد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با شهرآرا درباره لزوم تسریع در تخصیص اعتبار برای این پروژه که شهرداری مشهد پروانه ساخت آن را رایگان صادر کرده است، بیان میکند: انتظار این است که سازمان برنامه وبودجه برای بیمارستان حاشیه شهر مشهد اعتباراتی بیش از این تخصیص دهد. زیرا این موضوع مصوبه سفر ریاست جمهوری است و باید اجرا شود.
محمدعلی کیانی با بیان اینکه تخصیص اعتبارات به آن میزانی که فکر میکنیم، نیست، اظهار میکند: اعتباری که تأمین شده است، با بودجهای که درواقع باید باشد، فاصله زیادی دارد و به همین دلیل پیگیریهایی از سازمان برنامه وبودجه انجام داده ایم.
کیانی با اشاره به روند تخصیص اعتبارات از سوی سازمان برنامه وبودجه، تصریح میکند: آنها روند خاصی دارند، اما به اعتقاد ما این روند موجب طولانی شدن پروژهها میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر لزوم توجه ویژه به تأمین زیرساختهای بهداشتی و درمانی این شهر با توجه به حضور گردشگران سلامت داخلی و خارجی تأکید میکند و ادامه میدهد: آمارها نیز نشان میدهد که ۳۰ درصد بیماران ما از شهرستانهای خارج از استان میآیند. برای تکمیل هرچه سریعتر این پروژه نیازمند حمایت مجلس، دولت، مسئولان سیاسی و اجرایی استان، خیران و... هستیم.
کیانی درباره پیشرفت فیزیکی این پروژه هم میگوید: با توجه به اعتباراتی که این پروژه تاکنون داشته، مرحله خاک برداری آن انجام شده و کار در مرحله فونداسیون است. امیدواریم با تخصیص اعتبارات، پیشرفت پروژه افزایش یابد.
علی رحیمی، معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز چند روز پیش با اشاره به اینکه پروژه بیمارستان حاشیه شهر مشهد سالها به علت تحریمهای ظالمانه معطل مانده بود، گفت: تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است.
شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز چندی پیش گفته بود که قرار است ۶۰ تخت دیگر به ظرفیت این بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی اضافه شود و ظرفیت آن به ۶۰۰ تخت برسد تا بهره برداری از آن کمک بزرگی به درمان ۵۰۰ هزار نفر جمعیت حاشیه نشین آن منطقه و مناطق هم جوارش باشد.